Novikov: Ne mogu da kažem kada ćemo otvoriti kancelariju u Briselu

Novikov je podsetio da je dogovor Vlade Vojvodine sa ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem postignut još u novembru prošle godine i da je pokrajinska administracija svoj deo posla zavšila početkom decembra. Prema njegovim rečima, Vojvodini nije svejedno da li će ured otvoriti za nekoliko nedelja, meseci ili godina, jer joj prisustvo u Briselu otvara mogućnost da učestvuje na konkursima predpristupnih fondova Evropske unije vrednih 22 miliona evra.

10. mar 2011

Vojvodina planira da u narednim mesecima otvori svoje predstavništvo u Briselu, ali još nije poznato kada će se to tačno dogoditi, izjavio je danas direktor Fonda “Evropski poslovi” Predrag Novikov.
Novikov je na konferenciji za novinare u Skupštini Vojvodine podsetio da je dogovor Vlade Vojvodine sa ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem postignut još u novembru prošle godine i da je pokrajinska administracija svoj deo posla zavšila početkom decembra.
“Nama nije svejedno da li ćemo ured otvoriti za nekoliko nedelja, meseci ili godina. Vreme nam je izuzetno važno jer nam prisustvo u Briselu otvara mogućnost da učestvujemo na konkursima predpristupnih fondova Evropske unije vrednih 22 miliona evra”, rekao je Novikov.
On je pojasnio da otvaranje kancelarije u Briselu nije važno samo za Vojvodinu, već i za sve gradove u Srbiji sa kojima Fond ima potpisane sporazume o strateškom partnerstvu, čije interese će pokrajina predstavljati kada bude otvorila svoj ured.
“To možemo uspeti samo ako imamo odgovorne partnere u ovom poslu. Nadam se da će i republička administracija uraditi svoj deo posla kako bismo što pre bili na tom važnom mestu”, kazao je Novikov.
Direktor Fonda “Evropski poslovi” danas  se u Novom Sadu sastao sa predstavnicima Istarske županije sa kojima je dogovoren rad na nekoliko zajedničkih projekata sa kojima će konkurisati kod predpristupnih fondova EU.
Prema njegovim rečima, privredna saradnja sa Istrom za Vojvodinu je prioritet, a danas je konkretno bilo reči o zajedničkim projektima u oblasti zaštita voda, upravljanja otpadom i železnice.
“Istra je u Briselu prisutna sa svojim uredom dugo godina i kroz iskustva sa evropskim partnerima ostvarila je dobru projektnu strukturu. Mi bismo ta iskustva da prenesemo i na Vojvodinu”, rekao je Novikov i dodao da će Vojvodina tesno sarađivati sa uredom Istre u Briselu.

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga