Noviji vojvođanski film u Muzeju savremene umetnosti

Sabolč Tolnai, Miloš Pušić, Dragan Stanković novosadskoj publici predstavljaju svoja novija ostvarenja

26. mar 2013

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine publika će od srede, 27. marta, do petka, 29. marta, imati priliku da pogleda novija filmska ostvarenja iz Vojvodine i da razgovara sa rediteljima tih filmova.

Reč je o seriji autorskih prezentacija koje su posvećene novijem igranom filmu u Vojvodini, u okviru projekta „Tehnologija narodu – studija slučaja: film i video u Vojvodini“.

Publika će sutra moći da pogelda „Letnji film“ Sabolča Tolnaija i da potom razgovara sa rediteljom.

Tolnai je rođen 1971. godine u Subotici, a filmsku režiju diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Bore Draškovića.

Početkom devedesetih godina odselio se u Budimpeštu i od tada živi i radi u obe zemlje i do sada je snimio tri igrana filma u mađarsko-srpskoj koprodukciji.

Njegov poslednji igrani film ”Peščanik” osvojio je brojna priznanja na domaćim i inostranim festivalima.

U četvrtak će gost biti reditelj Miloš Pušić, sa filmom „Jesen u mojoj ulici“. Pušić je rođen 1980. godine i takođe je diplomirao kod Bore Draškovića.

Režirao je kratki igrani film “Uspavanka za dečaka“ (2007), prema motivima kratke price Aleksandra Tisme.

U petak će gost biti scenarista Dragan Stanković, a publika će imati priliku da vidi film „Srce je mudrih u kući žalosti“, za koji je Stanković napisao scenario, a režirao ga je Marin Malešević.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga