Novih 72 miliona dinara poljoprivrednicima u Vojvodini

Za plastenike i podizanje protivgradnih mreža

14. okt 2015

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški dodelio je danas novih 106 ugovora vojvođanskim poljoprivrednicima, koji su putem konkursa dobili bespovratna sredstava za plastenike i podizanje protivgradnih mreža.

Vrednost ugovora je 72 miliona dinara, a Bogaroški je naveo da se njihovim potpisivanjem završava i ovogodišnji ciklus u okviru programa namenjenih plasteničkoj proizvodnji i protivgradnim mrežama.

„Novih  350 hektara će se naći pod protivgradnom mrežom. Od momenta kada smo krenuli sa ovom merom, pa do sada, malo nam fali  da imamo hiljadu hektara pod ovom zaštitom. Ukupno 18 ugovora, u vrednosti od 50 miliona dinara, namenjeno je protivgradnim mrežama, dok je za plastenike ove godine uloženo u 192 hiljade kvadratnih metara novog plasteničkog prostora. Ukupno 88 ugovora korisnicima novog plasteničkog prostora, čija je ukupna vrednost 22 miliona dinara“, objasnio je pokrajinski sekretar.

Prema njegovim rečima, time su gotovo iscrpljena sredstva predviđena za ovu godinu, a ostatak od par miliona dinara, s obzirom da je reč o namenskim sredstvima, biće preneta u narednu godinu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga