Novih 30 kilometara vodovoda u opštini Titel

Neka domaćinstva u Vojvodini po prvi put su tek u 21. veku dobila pijaću vodu?!

26. mar 2013

Trideset kilometara dugačka vodovodna mreža, koja povezuje naseljena mesta Titel, Gardinovce i Lok, a u koju su Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine i Opština Titel investirali 186 miliona dinara, puštena je danas u rad.

Pokrajinski premijer Bojan Pajtić rekao je na otvaranju da će stanovnici Gardinovaca i Loka od danas piti hemijski i bakteriološki ispravnu vodu.

Dodao je da je Vlada Vojvodine do sada investirala novac u izgradnju 461 kilometara vodovodne mreže, u 59 naseljenih mesta i omogućila da, u 21. veku, neka domaćinsta po prvi put dobiju pijaću vodu.

„Nemoguće je zamisliti poboljšanje standarda, niti razvoj privrede bez izgradnje infrastrukture. Zbog toga su aktivnosti pokrajinske vlade usmerene na izgradnju infrastrukture i podizanje administrativnih kapaciteta, tako da ne izneneđuje činjenica da je Vojvodina četvrta regija u Evropi po efikasnosti stranih ulaganja“, kazao je Pajtić.

Predsednik Opštine Titel Dragan Božić najavio je da će za dvadesetak dana i selo Vilovo dobiti čistu pijaću vodu, čime će projekat snabdevanja vodom u opštini Titel biti zaokružen.

Dodao je da je u planu i izgradnja kanalizacione mreže, čime će opština Titel biti na pravom putu da izađe iz kruga nerazvijenih.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga