Novih 254 miliona za zdravstvo u Vojvodini

Za projekte sanacije i opremanja medicinskom opremom u 14 zdravstvenih ustanova

03. avg 2015

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine danas su potpisani ugovori o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja zdravstvene zaštite, za koje je iz budžeta Vojvodine izdvojeno 254 miliona dinara.

Ovim novcem finansiraće se projekti sanacije i opremanja medicinskom opremom u 14 zdravstvenih ustanova u Novom Sadu, Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu, Senti, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Beloj Crkvi, Novom Kneževcu i Irigu.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković istakao je ovom prilikom da je od početka godine iz pokrajinskog budžeta dodeljeno oko 631 milion dinara za realizaciju projekata u oblasti zdravstva.

„Zdravlje građana je za sve nas na prvom mestu i zajedno moramo da obezbedimo najbolje uslove kako za lečenje, tako i za rad u svim zdravstvenim institucijama u Vojvodini“, kazao je Malenković.

On je dodao da Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine već priprema nov konkurs.

Pomoćnica pokrajinske sekretarke za zdravstvo Danijela Baričak Stanković ocenila je da je problem Vojvodine i dalje nedostak kadrova koji je nastao zbog zabrane zapošljavanja i procedura odobravanja od strane komisije Vlade Srbije.

„Kada uspemo da rešimo problem deficita zdravstvenih radnika, sa dosadašnjim ulaganjem u prostor i opremanje zdravstvenih institucija, moćićemo da kažemo da u Vojvodini imamo  evropske standarde u oblasti zdravstva“, poručila je Baričak Stanković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga