Novi ugovori za vojvođanske gradove i opštine

Nova sredstva za poljoprivredu i iz Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede

22. apr 2016

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški uručio je danas ugovore u vrednosti od 380 miliona dinara, koji će biti usmereni u 25 opština i gradova na teritoriji Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju, danas su uručeni i ugovori u okviru konkursa za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, a njihova ukupna vrednost je 503 miliona dinara.

Sredstva po ovom konkursu je dobilo 36 opština u Vojvodini.

U saopštenju se objašnjava da su to namenska sredstva sa kojima učestvuje Sekretarijat, a uz sredstva koja će za ove potrebe izdvojiti i lokalne samouprave, taj iznos će biti znatno viši.

„Sigurno je da smo napravili dobar rezultat, posebno kada je reč o kanalskoj mreži i njenom održavanju.Uspeli smo u poslednje četiri godine da uredimo nekih pet hiljada kilometara kanalske mreže, i da polako privedemo kraju taj posao pojačanog održavanja i uđemo u neke redovne tokove.U narednom periodu će sigurno akcenat biti na drugim poslovima, poput sređivanja crpne podstanice i pravljenja dvonamenskih kanala, koji će služiti i za navodnjavanje“, navodi se u izjavi pokrajinskog sekretara Branislava Bogaroškog.

Bogaroški je istakao i da će konkurs ponovo biti raspisan, jer je u interesu da se ta sredstva u potpunosti utroše. Prema njegovima rečima, ostalo je još 50 miliona dinara za oblast vodosnabdevanja i 90 miliona dinara za potrebe uređenja kanalske mreže.

Nova sredstva za poljoprivredu i iz Fonda

U Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede danas su potpisani ugovori o izdvajanju 43,4 miliona dinara za poljoprivredu u Vojvodini, saopšteno je danas iz te institucije.

Kako se navodi, potpisano je 55 ugovora za zaštićene bašte sa 20 korisnika, za protivgradne mreže u višegodišnjim zasadima voća i vinograda sa devet korisnika i za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo sa 26 korisnika kredita.

U saopštenju se dodaje da je do sada Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede odobrio 443 kredita za plastenike i staklenike, 34 kredita za protivgradne mreže i 185 kredita u pčelarstvu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga