Novi tvrđava teatar u Čortanovcima od 3. jula

Peti festival održaće se pod sloganom "Pre no što roboti preuzmu svet"

15. jun 2018

Peti festival Novi tvrđava teatar biće ove godine održan od 3. do 8. jula u vili „Stanković“ u Čortanovcima, a biće prikazano šest pozorišnih predstava, najavljeno je danas.

Peti festival održaće se pod sloganom „Pre no što roboti preuzmu svet“, a prvog dana biće odigrana predstava „Baruffe“ reditelja Vita Taufera, a u saradnji Gledališča Koper, Slovenskog gledališča Trst, Gradskog pozorišta Pula i Pozoriša Nova Gorica iz Slovenije.

Drugog dana, 4. jula na repertoaru je „Šuplji kamen“, rediteljke Tatjane Mandić Rigonat i Ustanove kulture „Vuk Karadžić, a trećeg dana, 5. jula „Prostor za revoluciju“ Bitef dance company, za koju je koreografiju i koncept radila Isidora Stanišić.

Nakon toga, 6. jula biće izvedena predstava „Evgenije Onjegin“ Pozorišta mladih iz Novog Sada, koju je režirao Boris Liješević, za 7. jul je najavljena „Parada“ Tudor Vianu teatra Giurgiu iz Rumunije, dok će poslednjeg dana na pozornicu izaći Narodno pozorište Sarajevo sa predstavnom „Kralj Lir“ u režiji Diega de Brea.

U ovogodišnjem žiriju radiće reditelj Filip Markovinović, direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel i glumica Gordana Đurđević Dimić.

Predstave će biti izvođene pod vedrim nebom, a svakog dana će počinjati u 21 sat.

Organizatori su naveli na konferenciji za novinare da će u slučaju kiše, predstave biti igrane u Novosadskom pozorištu.

Prodaja karata počeće 18. juna, po ceni od 700 dinara, a kako je rečeno, komplet za svih šest predstavaje 3.500 dinara i u cenu karte biće uračunat prevoz do Čortanovaca.

Polazak za Čortanovce biće svake večeri sa stajališta isped Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu u 19.30 sati.

Festival organizuje Udruženje građana „Novi tvrđava teatar“ Novi Sad i Studentski kulturni centar Novi Sad, kao i organizacija „Laureat“ za menadžment i zastupanje autora i glumaca.

Umetnička direktorka i selektorka festivala je Vida Ognjenović.

(Autonomija, foto: Novi tvrđava teatar)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga