Novi Sad: Vladajuća koalicija se posvađala oko rebalansa?

Vlast bi 91 odsto budžeta da baci na potrošnju, a svega 9 odsto u investicije

20. nov 2012

Predsednik odborničke grupe opozicione Demokratske stranke Božidar Protić kritikovao je danas gradske vlasti u Novom Sadu, jer su, kako je rekao, rebalansom budžeta za potrosnsju predvideli 91 odsto sredstava, a za kapitalne investicije svega devet odsto.

„Ne znamo šta je tome uzrok, ali tako nešto se nikad u istoriji Novog Sada nije desilo“, rekao je Protić novinarima u Skupštini grada.

Odbornici opozicionih DS, Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Srpske radikalne stranke napustili su u jednom momentu zasedanje gradskog parlamenta, jer je početak sednice, bez obrazloženja, kasnio dva sata.

Odbornica LSV Zlata Peričini kazala je novinarima da je početak sednice kasnije jer vladajuća koalicija nije mogla obezbediti kvorum zbog unutrašnjeg neslaganja o rebalansu budžeta.

Predsednik Skupštine grada Siniša Sević je rekao da je početak sednice kasnio zbog „tehničkih problema“.

Osim rebalansa budžeta, na današnjoj sednici bi trebalo da se raspravlja i o imenovanju direktora Sterijinog pozorja i Pozorišta mladih.

Odbornici na današnjoj sednici glasaju podizanjem ruke, jer elektronski sistem nije u funkciji. Dnevni red današnjeg zasedanja ima 85 tačaka.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga