Novi Sad: Večeras protest zbog plana da se uništi park i proširi pumpa

“Toj benzinskoj stanici ni inače nije tu mesto, s obzirom da je u neposrednoj blizini stambenih objekata"

08. maj 2017

Građani iz šireg centra Novog Sada organizovaće večeras protest zbog, kako su naveli, namere gradskih vlasti i Naftne industrije Srbije (NIS) da “unište još jedan park” u glavnom gradu Vojvodine, i to zbog proširenja postojeće benzinske stanice NIS-a.

Protest je zakazan za ponedeljak u 18 sati, na lokaciji parka u blizini pumpe, a tokom protesta će se prikupljati potpisi podrške inicijativi da se park sačuva.

Reč je o građanima koji žive u Futoškoj ulici, u blizini male benzinske stanice NIS-a, koja se nalazi na obodu jednog malog parka.

“Toj benzinskoj stanici ni inače nije tu mesto, s obzirom da je u neposrednoj blizini stambenih objekata. Na njoj nikada nije gužva i u radijusu od jednog kilometra postoje još dve benzinske stanice čiji su kapaciteti za istakanje goriva znatno veći”, navodi se u pozivu na protest koji je dostavljen medijima.

Licitacija za otuđenje javne površine zakazana je za prekosutra.

“Na licitaciju navodno mogu da se prijave sva zainteresovana lica i privredni subjekti, a ustvari je namera da se NIS proširi. Čak su toliko providni da je NIS od Javnog preduzeća Urbanizam naručio izradu generalnog plana proširenja, što nužno implicira favorizovanje NIS-a u odnosu na sve druge. Kuriozitet je i to da je Urbanizam 2015. godine učestvovao u izradi Strategije razvoja sistema zelenih prostora grada novog sada 2015-2030. godine”, navodi se u pozivu na protest.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga