Novi Sad uvodi gradske bicikle

Uvođenjem gradskih bicikala, Novi Sad će postati prvi grad u Srbiji koji omogućuje ovakav vid prevoza.

28. jun 2011

Za sistem iznajmljivanja gradskih bicikala Parking servis iz Novog Sada planira da utroši 10,5 miliona dinara, što je za dva miliona više od prvobitno predviđenih sredstava.
Dodatne finansije omogućene su rebalansom gradskog budžeta, po kom je ovom javnom preduzeću usmereno dodatnih pet miliona dinara, pa će umesto dosadašnjih 30 miliona dinara za investicione aktivnosti, Parking servis imati 35 miliona dinara.
Uvođenjem gradskih bicikala, Novi Sad će postati prvi grad u Srbiji koji omogućuje ovakav vid prevoza.
Predviđeno je da korisnik zaduži dvotočkaš na jednom od pet punktova, odveze se do željenog odredišta i potom se razduži na stanici u blizini destinacije. U zavisnosti od vremena zadržavanja, određivaće se i naknada za korišćenje.
Ovaj sistem podrazumeva stanice za parkiranje bicikala sa pratećom opremom, bicikl i softver za kontrolu, praćenje i upravljanje sistemom.
Uz renta-bajk dodatna sredstva usmeriće se i na uređenje parkirališta za bicikle i ugradnju prateće opreme, uređenje privremenih parkirališta na raznim lokacijama, izradu dokumentacije za podzemnu garažu i postavljene senzora i displeja-merača zauzetosti na Petrovaradinskoj tvrđavi, na prostoru oko muzeja i hotela „Leopold“.
Sistem na Tvrđavi će se sastojati od displeja na kome će se prikazivati brojno stanje slobodnih parking mesta i prikazivati druge informacije koje su od važnosti vozačima koji žele da odu na Gornji plato.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga