Novi Sad: SVM u koaliciji sa SNS, dobio pomoćnika gradonačelnika

Kiš imenovan za pomoćnika gradonačelnika

09. okt 2014

Savez vojvođanskih Mađara je dobio i prvog funkcionera u novosadskoj gradskoj vlasti, pošto je kadar te stranke Đula Kiš imenovan za pomoćnika gradonačelnika Miloša Vučevića. Kiš će biti zadužen za oblast poljoprivrede.

U biografiji, objavljenoj na zvaničnoj internet stranici Novog Sada, navodi se da je Kiš dugogodišnji nastavnik u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Futogu, a završio je Poljoprivredni fakultet, gde je stekao zvanje diplomiranog inžinjera ratarstva i povrtarstva. Od 2005. do 2013. u dva mandata bio je predsednik Saveta mesne zajednice u Budisavi, a od 2008. do 2012. bio je i odbornik u Skupštini grada.

Ovaj izbor člana SVM-a u gradsku vlast rezultat je sporazuma o saradnji Srpske napredne stranke i SVM-a koji je potpisan sredinom aprila ove godine, nakon čega je predsednica Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara i odbornica te stranke u novosadskoj skupštini Lenka Erdelj prešla iz tabora Demokratske stranke u SNS i postala deo vladajuće gradske većine.Đula Kiš je peti pomoćnik gradonačelnika Novog Sada.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga