Novi Sad: SNS pobedio, još pet lista prešlo cenzus

Dosta je bilo na drugom mestu, ušli još i radikali, SPS, LSV i DS

25. apr 2016

Najviše glasova na lokalnim izborima u Novom Sadu, više od 40 odsto, osvojila je koalicija koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS), a pored njih će u Skupštinu grada ući još pet stranaka i koalicija, rekao je danas za Autonomiju predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Slobodan Milošević.

Milošević nije želeo da govori o preciznim procentima, jer još uvek nije završena obrada izbornog materijala, ali je kazao da je na drugom mestu Pokret Dosta je bilo, a posle njih slede Srpska radikalna stranka, koalicija predvođena Socijalističkom partijom Srbije (SPS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Demokratska stranka (DS).

Ostali neće preći cenzus, uključujući i manjinske liste, rekao je Milošević i dodao da će se na “dva-tri” biračka mesta izbori ponoviti zbog nepravilnosti.

Prema podacima koje su iznosile stranke, koalicija predvođena SNS-om je osvojila oko 41 odsto glasova, Dosta je bilo oko 9,5 radikali oko 8,5, koalicija predvođena SPS-om oko 8,3, LSV oko 7,5 i DS oko 6,5 odsto glasova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga