Novi Sad: Slupao službeni auto u povratku sa predizbornog koncerta SNS

"Jasan dokaz da SNS koristi javna sredstva za potrebe stranke"

28. apr 2017

Novosadska inspekcija pokrenula je disciplinski postupak protiv svog zaposlenog Gorana Tamindžije jer je 5. marta, prilikom povratka sa predizbornog skupa Srpske napredne stranke (SNS) u Kaću, slupao službeni automobil, prenosi 021.

Kako navodi ovaj portal, Tamindžija je tog dana bio na koncertu Baje Malog Knindže koji je SNS organizovao u Kaću u sklopu predizborne kampanje Aleksandra Vučića, a prilikom povratka je izleteo sa puta i slupao službenu škodu „fabiju“, dok je policija utvrdila da je imao 1,09 promila alkohola u krvi.

U odgovoru na odborničko pitanje odbornika Aleksandra Bujića iz Pokreta „Dosta je bilo“, dodaje se, Gradska inspekcija je navela da je Tamindžija zaposlen kao predradnik-izvršilac poslova prinudnog izvršenja u Odseku za prinudna izvršenja inspekcije i da je tog dana od 15 do 22 časa bio pasivno dežuran.

Kao osnov za disciplinski postupak, koji je pokrenut 21. aprila, navedeno je da je on nezakonito i nesavesno raspolagao vozilom, kao i da je počinio težu povredu radne obaveze jer je bio pod uticajem alkohola. Kazna može biti od smanjenja plate do otpuštanja.

Odbornik Aleksandar Bujić je za 021.rs rekao da je ovaj postupak protiv radnika inspekcije „jasan dokaz da SNS koristi javna sredstva za potrebe stranke“, kao i da očekuje da komisija propisno kazni radnika jer je automobil potpuno uništen.

(021. rs)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga