Novi Sad prvak sveta u zimskom bicikliranju

Novi Sad je pobedio ispred američkih gradova Denver i Boulder, zatim Zagreba, Skoplja i finskog Oulua

10. feb 2018

Novi Sad je pobedio na svetskom takmičenju za grad sa najviše ljudi koji zimi idu biciklom na posao ili u školu, saopštila je večeras Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI).

Novi Sad je pobedio ispred američkih gradova Denver i Boulder, zatim Zagreba, Skoplja i finskog Oulua.

Reč je o prijateljskom takmičenju pod nazivom “Zimsko bicikliranje do posla” (Winter Bike To Work Day), koje traje već nekoliko godina među biciklistima širom sveta.

Nagradu osvaja grad čiji su stanovnici najaktivniji i koji se prijave na istoimenom sajtu.

Novosadska biciklistička inicijativa je animirala Novosađane da se prijave, sa željom da popularizuje zimsku vožnju bicikla.

U utorak su organizovali besplatan doručak za sve bicikliste koje su zatekli na ulici, a juče, tokom poslednjeg dana takmičenja, organizovali su zajedničku vožnju kroz Novi Sad.

Pobednik je proglašen na Kongresu zimskog biciklizma (Winter Cycling Congress) u Moskvi, gde je Novosadska biciklistička inicijativa dobila Winnie nagradu, odnosno proglašena je za najbolju volontersku organizaciju.

Ukupno 1.393 Novosađana, od kojih 115 učenika, bilo je prijavljeno za “Zimsko bicikliranje”, a iz drugoplasiranog Denvera 1.165, trećeplasiranog Bouldera 817, Zagreba 621, Skoplja 471, Oulua 333.

(Autonomija, foto: NSBI) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga