Novi Sad: Pritužba na odluku o dimničarskim uslugama

Nemaju svi objekti dimnjake, pa je time i nelogično da se naplaćuje neka usluga koja nikada neće biti izvršena

30. okt 2014

Udruženje za zaštitu prava potrošača „Prosperitet“ uložilo je Zaštitniku građana Novog Sada pritužbu na odluku o dimničarskim uslugama u Novom Sadu. Zaštitinik je ocenio da je prilikom sprovođenja ove odluke načinjeno niz nepravilnosti.

„Od kada je uvedena dimničarina, nama se obratilo na stotine ljudi. Imamo i peticiju iz jednog dela grada koju je potpisalo oko 500 sugrađana koji traže da se pokrene inicijativa za ocenu ustavnosti ove odluke“, kaže za RTV Radomir Ćirilović, predsednik udruženja.

Prema njegovim rečima, Udruženje je uputilo zahtev zaštitniku građana Novog Sada.

„Dobili smo pozitivan odgovor da nije na valjan način pristupljeno donošenju ove odluke jer je poznato da nemaju svi objekti dimnjake, pa je time i nelogično da se naplaćuje neka usluga koja nikada neće biti izvršena“, kaže Ćirilović.

Dodaje da je Kancelarija zaštitnika utvrdila da su JKP „Stan“ i „Informatika“ morali da utvrde tačan broj korisnika ovih usluga koji imaju dimnjake, što su propustili da utvrde, a računi su ispostavljeni svim građanima Novog Sada. Pored toga, napravili su niz propusta i Zaštitnik građana im je naložio da ih isprave.

„Još nema nikakvu informaciju o tome da li su ova javna preduzeća postupila po preporuci zaštitnika građana. Oni su to morali davno da urade. Mi ćemo insistirati da što pre isprave sve nepravilnosti“, kaže Ćirilović.

On dodaje da svaki Novosađanin može da pošalje predstavku „Informatici“ i da kaže da ta usluga nikada neće moći biti izvršena iz prostog razloga jer nemaju dimnjak.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga