Novi Sad: Kraće radno vreme lokala i zabrana okupljanja više od 50 ljudi

"Poslednji pokušaj da se izbegne vanredna situacija"

08. jul 2020

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas posebne mere za suzbijanje širenja infekcije virusa korona i rekao da je to „poslednji pokušaj da se izbegne vanredna situacija“.

Vučević je na konferenciji za novinare rekao da će radno vreme ugostiteljskih objekata biti do 23 sata i dodao da je namera da se ne ugrožava poslovanje većeg broja ugostitelja, ali da se ujedno spreče okupljanja u noćnim klubovima u kasnim satima gde je povećana koncentracija ljudi.

Dodao je da će se na ulazu u ugostiteljske objekte gostima meriti temperatura.

Vučević je kazao da je Gradski štab za vanredne situacije doneo odluku da se zabrane organizovanja proslava i drugih okupljanja za više od 50 osoba.

Naložena je i puna primena svih preventivnih mera u svim ustanovama predškolskog obrazovanja i vaspitanja, kao i pojačana dezinfekcija svih trgovinskih objekata.

„Postojali su predlozi i za radikalnije mere, ali ovo je poslednji pokušaj da se izbegne vanredna situacija„, rekao je Vučević i dodao da očekuje stabilizaciju epidemiološke situacije u Novom Sadu za desetak dana.

Prethodno je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio da je epidemiološka situacija u Vojvodini nesigurna sa tendencijom pogoršanja, posebno u Novom Sadu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Prioriteti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga