Novi Sad: Iz DS-a se iščlanilo 50 osoba, formiraju novi pokret

DS: Bilo bi časno da odbornici vrate mandate stranci

04. nov 2013

Iz Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu iščlanilo se više od 50 dugogodišnjih članova stranke i najavili da će formirati „Novosadski demokratski pokret“.

Saopštenje za javnost je u ime osnivača Novosadskog demokratskog pokreta potpisala dosadašnja odbornica DS u Skupštini grada Ana Vozar.

Ana Vozar je u saopštenju navela da su razlozi za istupanje iz DS-a „mnogobrojni“, između ostalog i to što u novosadskom odboru te stranke već duže vreme vladaju loši međuljudski odnosi, što je dovelo do pasiviziranja velikoj broja članova i do podnošenja ostavke kompletnog rukovodstva Demokratske omladine u Novom Sadu.

„Demokratska stranka već duže vreme nije ona stranka u koju smo se učlanili, lider demokratskih promena u Srbiji i nosilac borbe za evropsku i modernu Srbiju i Novi Sad“, ocenjuje se u saopštenju.

Dodaje se da „Novosadski demokratski pokret“ neće prelaziti u neku drugu stranku, već će ostati u opoziciji u Novom Sadu, u kojem gradsku vlast predvodi koalicija na čelu sa Srpskom naprednom strankom, dok je DS u opoziciji.

DS: Bilo bi časno da odbornici vrate mandate stranci

Portparolka novosadskog odbora Demokratske stranke (DS) Jadranka Jovišić izjavila je večeras da bi bilo „časno“ da troje odbornika koji su danas istupli iz te stranke vrate mandate DS-u.

„Bilo bi časno da su, kada su odlučili da izađu iz stranke, vratili mandate DS-u jer su ih na izborima dobili za jednu politiku a sada ih koriste za neku nepoznatu politiku“, kazala je Jadranka Jovišić za agenciju Beta.

Ona je poželela „srećan put svima koji odluče“ da napuste DS i ocenila da „neki ne mogu da se snađu kada su u opoziciji“.

„Kada je teško, ne mogu svi da ostanu u stranci. Nadamo se da su to uradili iz ideala a ne iz nekog interesa, ali plašimo se da nije tako. Očigledno, ovo je nezadovoljavajuća pozicija za one koji su navikli da budu na vlasti“, kazala je Jadranka Jovišić.

Ona je kao netačne odbacila navode članova koji su napustili stranku da već duže vreme u Gradskom odboru vladaju loši međuljudski odnosi i kazala da svi koji su želeli, mogli su da iskažu nezadovoljstvo unutar stranke, iznesu ideje i pokrenu debatu.

Iz Gradskog odbora DS danas se iščlanilo više od 50 dugogodišnjih članova stranke, mejdu kojima i troje odbornika, i najavili da će formirati „Novosadski demokratski pokret“.

Oni su u saopštenju naveli da su razlozi za istupanje iz DS-a „mnogobrojni“, između ostalog i to što Demokratska stranka već duže vreme nije ona stranka u koju su se učlanili, odnosno nije lider demokratskih promena u Srbiji i nosilac borbe za evropsku i modernu Srbiju i Novi Sad.

Troje odbornika je formiralo je odborničku grupu u Skupštini grada Novog Sada, koja se zove „Novosadski demokratski pokret“.

Predsednica novoformirane grupe u Skupštini grada je Ana Vozar, njena zamenica Slađana Križanić, dok je preostali član Daniel Borbaš.

„Novosadski demokratski pokret“ najavio je da neće prelaziti u neku drugu stranku, već će ostati u opoziciji u Novom Sadu, u kojem gradsku vlast predvodi koalicija na čelu sa Srpskom naprednom strankom, dok je DS u opoziciji.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga