Novi Sad dobio prvu biciklističku patrolu

"Bajkani" če raditi u tri smene

01. avg 2013

Novi Sad je dobio prvu biciklističku patrolu policije, koja će u početku pokrivati uži centar grada, kej i Štrand.

Popularni „bajkani“, kako ih već sada nazivaju mnogi Novosađani, radiće u tri smene, a svaku patrolu činiće dva policajca. Policijski oficir Dejan Drobnjak kaže da će ova jedinica do početka naredne letnje sezone biti znatno proširena.

„Ovo neće biti jedina patrola i mi očekujemo da će do aprila sledeće godine biti uvedeno još devet biciklističkih patrola. Ovi policajci će pokrivati one delove grada koji su manje pristupačni klasičnim načinom patroliranja, odnosno auto-patrolama i pešačkim patrolama“, rekao je Drobnjak.

Policajka Mirjana Baić, koja je među prvima dobila priliku da biciklom patrolira novosadskim ulicama, smatra da će ovakav način rada u mnogome doprineti poboljšanju bezbednosti u gradu. „Sada ćemo moći mnogo brže stizati na lice mesta nego pešačke patrole i samim tim ćemo biti znatno efikasniji pri izlasku na intervencije“, rekla je Baić.

Novac za kupovinu bicikala za prve novosadske „bajkane“ prikupljen je nakon inicijative odborničke grupe „Svi za Novi Sad“, posle čega se veći deo odbornika u Skupštini grada u tu svrhu odrekao svojih dnevnica.

(021) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga