Novi Sad će se kandidovati za Evropsku kulturnu prestonicu

U te svrhe, tvrdi gradonačelnik, Grad će odrešiti kulturnu kesu

27. feb 2012

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najavio je danas da će se glavni grad Vojvodine kandidovati za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Pavličić je prilikom obilaska Novosadskog pozorišta (Ujvideki Sinhaz) rekao da je grad zbog toga u ovoj godini za unapređivanje stanja u ustanovama kulture iz gradskog budžeta opredelio 60 miliona dinara.

Dodao je da je za izgradnju nove zgrade Arhiva grada iz budžeta opredeljeno 500 miliona dinara.

U Novosadskom pozorištu danas su završeni radovi na ugradnji centralnog klimatizacionog sistema, vredni 15 miliona dinara.

Pavličić je naveo da je grad u prošloj i u ovoj godini izdvojio 30 miliona dinara za investicije u Novosadsko pozorište.

Dodao je da to predstavlja najveće ulaganje u tu ustanovu u poslednjih deset godina.

„Rešili smo najvažnije probleme, i nadam se da će glumci imati dobre uslove za rad, kao i da će publika moći da gleda predstave u kvalitetnom ambijentu”, kazao je Pavličić.

Direktor Novosadskog pozorišta Šandor Laslo zahvalio je na investicijama i rekao da je plan da ove godine u Novosadskom pozorištu budu rekonstruisane mala sala i svlačionice za glumce, da se postavi nova kapija, i da se obezbedi novi ulaz za publiku.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga