Novi Sad će potrošiti 7,6 milijardi za Evropsku prestonicu kulture

Troškovnik predviđa da se sredstva troše za operativne troškove (27,6 miliona evra) i kapitalna ulaganja (34,2 miliona evra)

12. dec 2016

Novosadska vlast očekuje da će u narednih pet godina prikupiti i potom potrošiti 7,6 milijardi dinara za organizaciju i održavanje manifestacije Evropska prestonica kulture 2021. godine.

Ova suma je objavljena u odluci koja će u sredu, 14. decembra biti pred odbornicima Skupštine grada, piše portal 021.rs.

Istom odlukom se predviđa i da ovim sredstvima upravlja Fondacija koja će biti formirana u sklopu Kulturnog centra grada Novog Sada, a Skupština grada će posebnom odlukom imenovati direktora fonda, kao i Upravni i Nadzorni odbor fondacije.

Kako se navodi, grad očekuje da najveći deo sredstava potekne od samog Novog Sada i to u iznosu od oko 28 miliona evra, zatim od Srbije i Vojvodine u iznosu od oko 16 miliona evra, Evropske unije od oko pet miliona evra, kao i od privatnih sponzora u visini od 12 miliona evra i nečega što se u dokumentu naziva „ostalo“ i iznosi šest miliona evra.

Troškovnik inače predviđa da se sredstva troše za operativne troškove (27,6 miliona evra) i kapitalna ulaganja (34,2 miliona evra), a većina novca trebalo bi da bude utrošena u naredne tri godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga