Novi protest zbog rušenja u Savamali

Na protestu će govoriti i predstavnici Pokreta Podrži RTV

28. sep 2016

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ organizovaće u četvrtak ispred Skupštine Beograda novi protest zbog nelegalnog rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala.

Kako navode iz inicijative, jedan od povoda za protest je što se i posle pet meseci ne znaju počinioci niti ima ikakve političke odgovornosti ljudi na vlasti zbog tog nelegalnog rušenja, a slučaj je i posle nekoliko protesta građana i reakcija javnosti još u istražnom postupku.

Predstavnici inicijative zahtevaju procesuiranje krivaca i ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog, predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i načelnika Komunalne policije Beograda Nikole Ristića.

Protest će početi u 18 časova ispred zgrade skupštine, gde će biti održani govori posle kojih počinje šetnja: Trg Nikole Pašića – Terazije – Kralja Milana – Slavija Makenzijeva – Katanićeva.

Šetnju će završiti ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva, jer je tužilaštvo proglasilo za tajnu ime tužioca koji postupa u slučaju rušenja objekata u četvrti Savamala, a njegov identitet nije saopšten čak ni nakon što je poverenik za informacije od javnog značaja naveo da takvo postupanje nije u skladu sa zakonom.

Inicijativa je saopštila da su podršku protestu i dolazak najavile brojne javne ličnosti, kao i grupe građana i organizacije iz 10 gradova Srbije.

Na protestu će govoriti i predstavnica Pokreta Podrži RTV Sanja Kljajić.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga