Novi protest u Novom Sadu zbog suđenja u slučaju Kontrast

"Sutra će u diskoteku ući i vaše dete"

18. feb 2014

Roditelji mladih koji su poginuli u požaru u diskoteci „Kontrast“ u Novom Sadu protestovali su danas ispred novosadskog suda nezadovoljni odugovlačenjem suđenja, izricanja manjih kazni i poništavanja presuda za teška krivična dela.

Protestu su se pridružile i porodice ubijenih Novosađanki Marije Cimbal i Vladislave Červenko, a među 50 okupljenih su bili i građani iz Beograda, Zrenjanina i drugih delova Vojvodine, nezadovoljni pravosuđem u Srbiji.

Okupljeni su nosili transparente „Za Kontrast i svirepa ubistva doživotna robija“, „Kontrast zločin 21. veka protiv omladine“ i „Sutra će u diskoteku ući i vaše dete“.

Građani su nosili i fotografije nastradalih u požaru u „Kontrastu“, kao i transparente „Šta radi ministar pravde“, „Uvesti smrtnu kaznu“ i „36 uboda nožem, 13 opekotina, polomljena lobanja“.

Suđenje za požar u novosadskoj diskoteci „Kontrast“, u kojem je poginulo šest mladih ljudi, vraćeno je na početak do pripremnog ročišta, a slučaj je prethodno preuzeo novi sudija Višeg suda Borivoje Pap, jer je sudija Zora Jamušakov, koja je vodila suđenje, u međuvremenu otišla u penziju.

Optuženi su vlasnik diskoteke „Kontrast“ Alojz Ganić (68), dvojica zakupaca – Slaviša Stanišić (46) i Dejan Ratković (36), kao i električar koji je obavljao popravke u klubu Miroslav Papuga (50).

U požaru 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić (25), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29), Renato Vuković (21), Milena Dalmacija (26) i Tamara Miladinović (25).

Današnje okupljanje ispred suda nastavak je protesta koji su porodica i prijatelji ubijene Vladislave Červenko počeli prošle nedelje, kada je Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo presudu njenom ubici Darijanu Musiću, koji je bio osuđen na 35 godina zatvora.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga