Novi protest u Novom Sadu u petak, kao priprema za protest u Beogradu

“U više preduzeća je otvoreno rečeno kako ne žele da imaju probleme sa vlastima zbog toga što su iznajmili autobuse za prevoz učesnika protesta"

09. apr 2019

Novi protest “Jedan od pet miliona” biće održan u petak u Novom Sadu, a sa njega će građanima biti upućen poziv da se pridruže najavljenom velikom protestnom okuljanju u Beogradu, u subotu.

Protestno okupoljanje počeće tradicionalno u 18 sati na Pozorišnom trgu, gde će se građanima obratiti glumac i pozorišni reditelj Radoslav Rale Milenković.

“Uobičajene protestne šetnje gradskim ulicama ovog petka neće biti jer se u trenutku podnošenja prijave za ovonedeljni protest nije znalo da li će građani Novog Sada moći bezbedno da prođu gradskim ulicama u uslovima održavanja kontramitinga pristalica vlasti iz svih krajeva zemlje koji je bio najavljen za isto vreme u centru grada”, naveli su organizatori u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će sa protesta u Novom Sadu ponovo biti upućen poziv svim građanima Novog Sada da se priključe velikom protestu koji se u subotu održava u Beogradu, a biće saopšteni i svi detalji u vezi sa organizovanim odlaskom na protestni skup u glavnom gradu Srbije.

Inicijativa “Jedan od pet miliona” saopštila je ranije da je planirano da se za Beograd iz Novog Sada krene organizovano u subotu u 11 sati, a mesto okupljanja će biti na Bulevaru Evrope.

Dodali su da još uvek nisu uspeli da obezbede autobuse za učesnike protesta, pošto nijedna od firmi za prevoz putnika u drumskom saobraćaju sa kojim je razgovarano nije potvdila da će iznajmiti tražena vozila.

“U više preduzeća je otvoreno rečeno kako ne žele da imaju probleme sa vlastima zbog toga što su iznajmili autobuse za prevoz učesnika protesta, dok su u nekoliko firmi saopštili da su im svi autobusi u subotu već zakupljeni. Ukoliko do kraja nijedna prevoznička firma ne iznajmi autobuse učesnicima protesta, organizovaćemo prevoz privatnim automobilima”, naveli su u saopštenju.

Protestnom skupu u Novom Sadu i ovog petka će se pridružiti novosadski studenti, koji se okupljaju kod fontane ispred studentskog doma „Slobodan Bajić“ u 17 časova, a onda svi zajedno stižu na centralni skup u centru grada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga