Novi protest u Novom Sadu, sutra u podne pridružuju se radnicima Pošte

„Doći će već jednom i taj 6. oktobar“

18. apr 2017

Oko hiljadu ljudi krenulo je večeras u dvanaestu po redu protestnu šetnju „Protiv diktature“, a učesnici su najavili da će sutra protest biti održan u podne, kada će se priključiti radnicima Pošte u štrajku.

Mihajlo Nikolić iz Studentskog pokreta Novi Sad rekao je da je proteste okupila solidarnost i da zato poziva sve da sutra u podne podrže i radnike Pošte.

„Nakon više od dve nedelje protesta, znam da ne želim da živim u društvu koje je stvorilo Vučića i sistem koji pljačka narod. Ne želim da živim u društvu gde se bolesna deca leče SMS-om, radnicima i penzionerima otimaju pošteno zarađene plate i penzije, i gde se ne poštuje tuđi rad“, rekao je Nikolić.

Dodao je da demonstranti neće odustati od svojih zahteva.

Protest Novi Sad foto Maja LedjenacNa protestima su deljene i nalepnice na kojima piše „Informer laže“ i „Pink laže“, i na kojima se nalaze fotografije urednika tih medija Dragana J. Vučićevića i Željka Mitrovića.

Demonstranti prolaze centralnim gradskim ulicama i uz zvuke pištaljki i doboša uzvikuju “Puko si” i “Vučiću, lopove”. Na čelu kolone je kamion sa razglasom i muzikom, kao i transparenti “Protiv sistema” i “Stop Vučiću”.

Oni nose transparente „Doći će već jednom i taj 6. oktobar“, “Penzionerka koja ne gleda RTS”, “Ja sam organizator”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga