Novi protest u subotu u Beogradu, traži se smena ministra policije

"Protiv nasilja vlasti nad građanima Srbije"

28. dec 2018

Novi protest pod nazivom „1 od pet miliona“ biće održan u subotu, 29. decembra, na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, sa početkom u 18 časova sa zahtevoma za smenu ministra policije Nebojše Stefanovića, najavili su danas organizatori.

Kako se navodi, nakon okupljanja učesnici skupa prošetaće od platoa, preko Makedonske, Svetogorske, Takovske i Ulice kralja Milana do Trga Slavija.

„Želimo da ovom protestnom šetnjom pokažemo da smo protiv svakog vida nasilja koje trenutna vlast vrši nad građanima Srbije, bilo da je to fizičko, verbalno, medijsko nasilje ili pritisci na pojedince“, poručuju organizatori.

Među zahtevima ovog prtesta je smena ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, zbog, kako navode,  kriminalizacije društva i vređanja protestanata.

Ostali zahtevi ostaju isti. Pet minuta u Dnevniku 2 RTS za gostovanje predstavnika protesta, uz objavljivanje istinitih podataka o broju okupljenih nezadovoljnih građana, emitovanje verodostojnih snimaka sa protesta, kao i objavljivanje zahteva demonstranata. Takođe, da se u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove i da se na taj način omogući sagledavanje i druge političke opcije.

Od vlasti traže i da se otkriju nalogodavci i počinioci ubistva Olivera Ivanovića, te pokušaja ubistva Borka Stefanovića i Milana Jovanovića.

U saopštenju se napominje da je to građanski protest na kojem će učestvovati studenti, svi ugnjetavani i napadnuti pojedinci, građani, sindikati, lokalni pokreti i inicijative i opozicija, „te je u tom smislu okupljanje svih kritčnih ljudi koji ne žele da više trpe bilo koji oblik nasilja i koji žele da pokažu da ih nije strah“.

Na četvrtom protestu, inicijalno organizovanom zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, govoriće glumac Branislav Trifunović, novinar Srđan Škoro i predsednik Mesne zajednice Rakita Desimir Stojanov.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga