- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Novi protest SzS-a u Novom Sadu o stanju u lokalnim samoupravama

Opozicioni Savez za Srbiju (SzS) organizovaće sutra novi protest protiv aktuelnog režima u Novom Sadu, a tema će biti stanje u lokalnim samoupravama.

Na skupu će govoriti odbornica u Skupštini grada Vršca i potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, odbornik u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i predsednik Pokrajinskog odbora pokreta Dveri za Vojvodinu Radoš Pejović.

„U lokalnim samoupravama u Vojvodini i čitavoj Srbiji vladajući režim, u senci svakodnevnih korupcionaških afera najviših državnih funkcionera, intenzivno priprema lokalne izbore, raspuštanje lokalnih skupština kojima u martu ne ističe mandat i priprema predizborne lokalne budžete sa mehanizmima za izvlačenja novca za potrebe finansiranja predizborne kampanje“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će sa protesta ponovo biti upućen i poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i celoj Srbiji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojima će biti smenjen „korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica“.

Podseća se da su SzS i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele odluku da ne učestvuju na “lažnim izborima” na proleće.

Protest počinje u 18 sati, na Pozorišnom trgu u centru Novog Sada.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!