Novi protest Protiv diktature u Beogradu zakazan za sutra

Učesnici su celom trasom duvali u pištaljke i uzvikivali "Izađite napolje"

20. apr 2017

Učesnici 18. po redu protesta „Protiv diktature“ u Beogradu završili su protestnu šetnju večeras oko 20.00 ispred Doma Narodne skupštine i najavili da će se sutra ponovo okupiti na istom mestu.

„Sutra u 18 sati“, „Ko ne skače, taj je Vučić“ skandirali su okupljeni ispred Doma Narodne skupštine posle čega su počeli da se razilaze.

Kolona je tokom šetnje sa Trga Nikole Pašića prošla Takovskom i Svetogroskom ulicom, Trgom Republike, Dečanskom, i posle oko sat vremena ponovo stigla na mesto odakle je i krenula, nešto pre 19 sati.

Učesnici su celom trasom duvali u pištaljke i trubice i uzvikivali „Izađite napolje“, zastali su ispred zgrade Radio ‘ televizije Srbije gde su, posle skandidarnja „Hoćemo uživo“ minutom ćutanja odali poštu pesniku Raši Popovu.

Na čelu kolone, koju su predvodili dobošari, bili su istaknuti transpartenti „Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizcaija, zaštita i poboljšanje radnih prava“, „Sviraj kraj. Kulturom protiv diktature“, kao i „Protiv terora vlasti“.

Protest je počeo okupljanjem kod Doma Narodne skupštine nešto posle 18 sati, a na trasi šetnje u kojoj je bilo oko 150 učesnika, saobraćaj je bio obustavljen.

Skup je obezbeđivao manji broj saobraćajnih policajaca, primetni su bili i policajci u civilu a nije bilo incidenata.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Okupljeni traže smenjivanje „političke elite“ fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje „svih korumpiranih funkcionera“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga