Novi protest Jedan od pet miliona u petak u Novom Sadu

"Marčelo će predvoditi studentsku povorku do platoa Srpskog narodnog pozorišta"

03. apr 2019

Dramski pisac Siniša Kovačević, glumac Branislav Lečić i pevač Marko Šelić Marčelo govoriće u petak, 5. aprila na protestu „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu, najavljeno je danas.

Kako su organizatori najavili na društvenim mrežama, Marčelo će se obratiti studentima u Kampusu, gde se oni i inače okupljaju u 17.00, da bi se kasnije pridržili ostalim građanima na Pozorišnom trgu.

Marčelo će predvoditi studentsku povorku do platoa Srpskog narodnog pozorišta.

Tokom jučerašnjeg dana, organizatori protesta razmenili su saopštenjna sa Srpskom naprednom strankom (SNS) iz Novog Sada, jer protest narednog petka, 12. aprila, pada na isti dan kada je u Novom Sadu zakazan miting predsednika Srbije Aleksandra Vučića u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Organizatori „Jedan od pet miliona“ su u jučerašnjem saopštenju naveli da je protestni skup u petak 12. aprila prijavljen policiji, te da je organizovanje kako su naveli „kontramitinga SNS“ na gotovo istom mestu i u isto vreme „namera vlasti da izazove sukobe među građanima“.

Nakon toga je Gradski odbor SNS u Novom Sadu, javnosti uputio saopštenje koje je potpisao funkcioner SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, u kojem se tvrdi da „upravo opozicija predvođena Savezom za Srbiju želi sukobe“, jer je skup „Budućnost Srbije“ prijavljen pre protesta „Jedan od pet miliona“.

Vučević je organizatore optužio da „žele krvoproliće na ulicama Novog Sada“.

U jučerašnjem saopštenjnu GO SNS, Vučević je zatražio od Vučića da pomeri miting „Budućnost Srbije“ sa 12. na 11. april u Novom Sadu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga