Novi otvoreni bazen u Novom Sadu neće biti olimpijski!

Pavličić je objasnio da otvoreni bazen ipak neće biti olimpijski, već dimenzija 50 puta 20 metara, zbog toga što je korito koje je izgrađeno pre 22 godine projektovano na te dimenzije.

12. nov 2010

Za 75 dana ispred novosadskog Spensa biće završen otvoreni bazen, a vrednost radova na njemu je 130 miliona dinara, od čega su po polovinu obezbedili Grad Novi Sad i Republika.

Izgradnja ovog bazena započeta je pre 22 godine, kada je izgrađeno jedino betonsko korito. Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je da je to korito u dobrom stanju i da ostaje da se urede i korito i okolina bazena.

On je dodao da je obaveza Grada da obezbedi dovod tople vode do bazena, zatim bazensku tehniku i da raščisti teren oko bazena, koji se nalazi ispred Spensa, u neposrednoj blizini zatvorenog olimpijskog bazena.

Pavličić je objasnio da otvoreni bazen ipak neće biti olimpijski, već dimenzija 50 puta 20 metara, zbog toga što je korito koje je izgrađeno pre 22 godine projektovano na te dimenzije. Objasnio je da bi proširenje korita za još pet metara u širinu, do dimenzija olimpijskog bazena 50 puta 25 metara, znatno poskupilo radove.

Pavličić je rekao da će na novom otvorenom bazenu moći da se igraju vaterpolo utakmice, ali neće moći da se održavaju plivačka takmičenja jer nedostaje jedna traka.

Prema njegovim rečima, potrebno je nad otvorenim bazenom napraviti i demontažnu kupolu, kako bi mogao da se koristi i zimi i da se spoji sa zatvorenim bazenom. 

On je naveo da se u kapitalne sportske objekte u glavnom gradu nije ulagalo još od vremena kada je 1980. godine, za potrebe Svetskog prvenstva u stonom tenisu, izgrađen Spens. Gradonačelnik je najavio još sličnih investicija u sportske objekte, kao i izgradnju otvorenog olimpijskog bazena i bazena za skokove u vodu.

Minsitarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković ocenila je da je neprihvatljivo to što Novi Sad, grad koji ima puno olimpijaca u vodenim sportovma, ima samo jedan otvoreni bazen. 

Ona je izrazila zadovoljstvo što će, nakon završetka radova, sportisti moći da se pripremaju na ovom bazenu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga