Novi optimizam najavio trodnevni program

Povodom Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom

03. maj 2015

Pokret „Novi optimizam“ najavio je trodnevni program, kojim će obeležiti Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom.

Organizator je najavio da će 8, 9. i 10. maja organizovati dve predstave, koncert, promociju knjige i žurku, a sve u saradnji sa dnevnim listom Danas, Jutarnjim programom RTV i zrenjaninskom štamparijom Diginet.

Centralni događaji najavljeni su 9. maja, kada će u periodu od 9 do 15 časova prolaznici ispred Vodotornja u centru Zrenjanina imati priliku da uz kupljen list Danas na poklon dobiju knjigu, dok će ekipa Jutarnjeg programa RTV, koja je ovogodišnji dobitnik nagrade za borbu protiv diskriminacije, spremiti specijalan program.

U podne tog dana, u Atrijumu Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“, održaće se promocija knjige satiričara Dragoljuba Draže Petrovića „Žvaka u pepeljari“, a za 21:30 časova najavljena je monodrama Radoslava Milenkovića „Naši dani“, koja će se odigrati jubilarni 1500. put.

Nakon predstave u Atrijumu će nastupiti Ivana Acoustic Trio, koji će svirati džez.

U nedelju, 10. maja u 20 časova u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“ održaće se izvođenje monodrame Đerđa Serbhorvata „Šta imate da prijavite?“, u režiji i izvođenju Arpad Černika. Predstava se igra na mađarskom jeziku, a biće obezbeđen prevod na srpskom. Predstava se igra u saradnji sa amaterskim pozorištem Madač iz Zrenjanina.

Pokret „Novi optimizam“ je kao zagrevanje za ova dva dana najavio gostovanje Kišobran kolektiva, koji se bavi promocijom nezavisne kulture i umetnosti, a koji će nastupiti 8. maja u 22 časa.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Opus
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga