Novi ministar kulture promovisao knjigu ratnog zločinca?

Milan Lukić je jedan od najvećih monstruma proteklih ratova

24. jula 2012

Kandidat za ministra kulture Bratislav Petković promovisao je u januaru ove godine knjigu osuđenog ratnog zločinca Milana Lukića, prenose danas “Novine novosadske” u svom internetskom izdanju (www.novinenovosadske.rs).

Petković je učestvovao na tribini i promociji knjige na pozorišnoj sceni “Moderna garaža” u januaru ove godine u Beogradu. , “Ispovesti haškog sužnja” koju potpisuje ratni zločinac Milan Lukić, a povodom proslave Svetog Save.

Knjigu “Ispovesti haškog sužnja” je objavila Srpska radikalna stranka 2011. godine, a njen autor Milan Lukić, pravosnažno je osuđen na doživotnu robiju zbog odgovornosti za dve “žive lomače” u Višegradu, gde je spaljeno oko 140 žena, dece i staraca.

Osuđen je i za streljanja Bošnjaka na obali Drine i u fabrici “Varda”, kao i za ubistvo Hajre Kojić.

Na društvenoj mreži Fejsbuk moguće je naći poziv za tu promociju, koji je poslala osoba koja se predstavlja kao Milan Lukić.

U tom pozivu piše: „Poštovani prijatelji, promocija knjige o Milanu Lukiću ‘Ispovest haškog sužnja”, odrzace se na Sv. Savu, 27. januara 2012. sa pocetkom u 19h. u Ulici Majke Jevrosime 30 u Beogradu – na sceni muzeja „Moderna garaža”.

U pozivu se navodi da će o knjizi, između ostalih, govoriti i „Braca Petković, dramski pisac”.

(Novine novosadske/Autonomija/Peščanik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga