Novi fakultetski smerovi u Inđiji

Studenti, njih ukupno 120, će ove smerove moći da upiše od oktobra ove godine

11. juna 2010

U Inđiji će biti otvoreni novi smerovi novosadskog Fakulteta tehničkih nauka: Razvoj softvera i primene, Elektronsko poslovanje i Softversko inžinjerstvo, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.
Studenti, njih ukupno 120, će ove smerove moći da upiše od oktobra ove godine, rekao je gradonačelnik Inđije Goran Ješić.
Dekan Fakulteta tehničkih nauka Ilija Ćosić objasnio je da je reč o studijskom programu trogodišnjih strukovnih studija u području softverskog inžinjerstva. Dodao je da je Inđija odabrana jer je najprivlačnija za investitore pa će studenti koji završe te fakultete imati i šansu da se zaposle u toj opštini. Novi smerovi biće smešteni u zgradi Trejdjunika u Inđiji, a nastava će se odvijati u najsavremenijim uslovima, najavio je Ćosić.
Fakultet tehničkih nauka je najveći fakultet u regionu. Na tom fakultetu akreditovano je 58 studijskih programa.
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da će pokrajina i u budućnosti podržavati ovakve projekte. “Možda i najvažniji infrastrukturni objekat i zajednički projekat je upravo otvaranje  fakulteta jer je znanje najbolja investicija u razvoj, prosperitet”, ocenio je Pajtić. On je kazao da pokrajinska vlada podržava decentralizaciju univerziteta i ocenio da će otvaranje novih smerova doprineti podizanju opštine Inđija u privrednom smislu.
Pajtić i Ješić danas su najboljim studentima sa teritorije Inđije uručili vaučere za stipendiranje. Stipendije je dobilo je 88 studenata državnih i pokrajinskih visokoškolskih ustanova, koji imaju prosečnu ocenu 8,5. Stipendija će se isplaćivati u deset rata, u iznosu od 13.500 dinara mesečno.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga