Novi album Kovača u Engleskoj

Novi album vojvođanskog kompozitora i instrumentaliste Borisa Kovača i orkestra La Campanella “Eastern Moon Rising” objavljen je u Engleskoj za prestižnu izdavačku kuću World Music Network

26. apr 2014

Novi album vojvođanskog kompozitora i instrumentaliste Borisa Kovača i orkestra La Campanella “Eastern Moon Rising” objavljen je u Engleskoj za prestižnu izdavačku kuću World Music Network (Riverboat Edition).

Kovač je pre 13 godina, objavljivanjem albuma “The Last Balkan Tango”, započeo svoju “world music” odiseju.

Ove godine sa saradnicima obeležava desetogodišnjicu delovanja orkestra La Campanella i povratak na svetsku scenu vorld muzike albumom “Eastern Moon Rising” koji je objavila kuća World Music Network, koja je 2013. godine dobila nagradu WOMEX-a, najprestižniju u tom muzičkom žanru.

Novi album Kovača i La Camanelle nalazio se u martu i aprilu među 10 najboljih na listi Evropske radiodifuzne unije (EBU) World Music Charts Europe – panela 55 vodećih evropskih urednika “world music” radio programa. I kritičari internacionalno renomiranih muzičkih magazina ne štede reči pohvale za taj album.

Nakon serije uspešnih projekata njegove kamerne muzike (publika u Srbiji imala je poslednjih godina priliku da pristvuje nizu koncerata njegovog New Ritual Ensemble), koja i jeste primarna forma njegovog muzičkog izražavanja, Kovač se vraća i “world-jazz music” žanru, po kojem ga poznaje šira domaća i međunarodna publika. Na taj način pokazuje da jedan savremeni umetnik može biti podjednako uspešan i u kontekstu tzv seriozno-elitne, ali i komunikativne umetničke prakse, s obzirom da stroge granice između umetničkih formi i žanrova sve više nestaju.

Kovač i La Campanella će, inače, otvoriti 3. juna festival Mikser u Beogradu.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga