Nove operacione sale u novosadskom porodilištu

Uloženo više od 200 miliona dinara

23. okt 2013

Nove operacione sale otvorene su danas na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine, a Vlada Vojvodine uložila je u njih više od 200 miliona dinara.

U rekonstrukciju četiri savremene operacione sale investirano je 71,6 miliona dinara, u opremanje operacionog bloka uloženo je 91,2 miliona dinara, dok je za opremanje ambulanti, intenzivne nege i bolesničkih soba izdvojeno 40 miliona dinara.

Pokrajinski premijer Bojan Pajtić je naveo da je Vlada Vojvodine u proteklih nekoliko godina učinila više za zdravstvo, nego što je to učinjeno u protekle tri decenije.

„Izgradili smo novo porodilište, novi Urgentni centar, novu Dečiju polikliniku. Izgradili smo i rekonstruisali 54 zdravstvene institucije širom cele Vojvodine“, podsetio je Pajtić.

Prema njegovim rečima, otvaranjem novog operacionog bloka u novosadskom porodilištu znatno će se smanjiti liste čekanja, koje u ovom trenutku iznose dva do tri meseca, kada su u pitanju komplikovanije ginekološke operacije.

Kako je rečeno, oko 6,5 hiljada žena se porodi u ovoj zdravstvenoj instituciji u toku godine, a čak oko 40.000 dođe na pregled ili im bude urađen neki operativni zahvat.

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović kazala je da će zahvaljujući kvalitetnoj i sofisticiranoj opremi i obučenom kadru, Klinika za ginekologiju i akušerstvo Vojvodine biti uvrštena među ustanove koje će se naći u okrilju Akademije za edukaciju u Evropi.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga