Novaković: Rebalans budžeta Novog Sada – drži vodu dok majstori odu

"Ogromna sredstva izdvajaju za subvencije javnim komunalnim preduzećima"

22. maj 2021

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je danas da novi rebalans budžeta Grada Novog Sada “otkriva i razobličuje potpuni gubitak finansijskog kompasa” i odsustvo osnovnih parametara dobro osmišljenog i perspektivno stabilnog budžeta.

Novaković, koji je i bivši gradonačelnik Novog Sada, u saopštenju za javnost je naveo da u trećem gradonačelničkom mandatu Miloša Vučevića nije planirana “nijedna jedina investicija” koja bitno podiže kvalitet života u Novom Sadu.

Dodao je da se ogromna sredstva izdvajaju za subvencije javnim komunalnim preduzećima, pa će tako 2,9 milijardi biti utrošeno da bi se pokrpile finansijske rupe koje prave “nesposobni direktori preduzeća”.

“Vučević bi morao u devetoj godini svog mandata da svojim stranačkim direktorima objasni da njihov posao nije da što više uzmu iz budžeta nego da što više unesu u budžet”, ocenio je Novaković.

Prema njegovim rečima, rebalans budžeta je “svaštarski” jer se ulaže “svuda pomalo”, bez jasnog akcentovanja šta su prioriteti.

Smisao budžeta nije da uveseljavate glasače na nivou kvartova i mesnih zajednica nego da opredelite ulaganja i investicije koje su od interesa za grad kao urbanu celinu. Budžet ne samo da nije razvojni nego je besmisleno troškadžijski”, rekao je Novaković.

Dodao je da Novi Sad postaje šampion kineskih investicija, od Fruškogorskog koridora do novog mosta na Dunavu, a iz kineskih kredita posao dobijaju kineske kompanije, a teret duga ostaje Srbiji.

“Njima profit, a nama bankrot. Jezivim osmehom, Srbiji se smeši crnogorski scenario”, ocenio je Novaković.

Ocenio je i da je jasno da zbog lošeg sameravanja prihodovne i rashodovne strane, taj rebalans budžeta neće izdržati dugo pa se može očekivati i novi u septembru ili oktobru ove godine.

“Dakle, ‘drži vodu dok majstori odu’“, poručio je Novaković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Fajront
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga