Novaković: Promenada u Novom Sadu ne radi, 160 zakupaca i 1.500 radnika bez posla

"Država stranim investitorima daje sve, a naše radnike tretira kao jeftinu radnu snagu"

09. maj 2020

Potpredsednik Narodne stranke i predsednik Gradskog odbora Novi Sad Borislav Novaković kazao je danas da Tržni centar Promenada u tom gradu ne radi, čime je 160 zakupaca i 1.500 radnika ostalo bez mogućnosti da privređuju.

„Formalni razlog blokade rada je neispunjavanje građevinsko-tehnički standarda, na osnovu kojih investitor nije dobio upotrebnu dozvolu“, naveo je Novaković u saopštenju.

On je ocenio da gradske vlasti moraju jasno i nedvosmisleno da saopšte građanima Novog Sada zašto do današnjeg dana tržni centar Promenada nije dobio upotrebnu dozvolu.

„Drugo, u uređenim društvima, država se postavlja kao korektivni faktor između stranih investitora i domaćih firmi. Tokom trajanja epidemije i vanrednog stanja, svugde u svetu, zakup poslovnog prostora je drastično umanjen ili nije uopšte naplaćivan zbog nemogućnosti poslovanja“, naveo je Novaković.

Prema njegovim rečima, zakupci poslovnog prostora u šoping centru Promenada ulaze u drugi mesec bez mogućnosti da rade, ali sa obavezom da zakup plate u punom iznosu.

„Ovde nije reč o 1.500 plata nego 1.500 porodica i sudbina zaposlenih, koji već sutra mogu ostati bez radnog mesta. Zato nisu krivi oni nego država, koja stranim investitorima daje sve, a naše radnike i domaće firme tretira kao jeftinu radnu snagu„, kazao je Novaković.

On je pozvao gradske vlasti da rade svoj posao i da se aktivno uključe u rešavanje tog problema, tako što će „podržati prava zakupaca i radnika“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga