Novaković (NS): Pokrećemo akciju i kampanju protiv izgradnje Novog Sada na vodi

Zajednička akcija političkih partija iz UOPS-a i pojedinih nevladinih organizacija: "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!"

18. okt 2020

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković pozvao je danas Novosađane da se priključe akciji i kampanji protiv izgradnje “Novog Sada na vodi”.

Novaković je u saopštenju za javnost naveo da akciju i kampanju pokreću “nevladine organizacije, političke stranke i ugledne javne ličnosti”.

Dodao je da akcija i kampanja podrazumevaju prikupljanje potpisa građana protiv „Novog Sada na vodi“ i deljenje lista „Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!“.

Precizirao je da će akcija zvanično započeti u ponedeljak, 19. oktobra, na štandovima na početku Zmaj Jovine ulice, u 12 sati, u centru grada.

“Akcija nosi naziv ‘Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!’, a njeni organizatori su nevladine organizacije Novi optimizam, Centar za interkulturalnu komunikaciju, VKK ‘Vasa Stajić’, Zelena mreža Vojvodine, Most solidarnosti, Centar za održive zajednice, kao i političke partije Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret za preokret”, naveo je Borislav Novaković.

Kako je rekao, projekat koji se “kolokvijalno” naziva “Novi Sad na vodi” podrazumeva izgradnju “ogromnog, predimenzionisanog” stambeno-poslovnog kompleksa na obali Dunava, na potezu Šodroš-Brodogradilište-Ribarsko ostrvo-Kamenička ada.

“Projekat prate brojne neregularnosti. Ukoliko dozvolimo da taj kompleks bude izgrađen, to će biti velika pobeda političara, tajkuna, građevinara i investitora, a strašan poraz Novog Sada i Novosađana. Gradska vlast i firma ‘Galens’ prihodovaće stotine miliona evra, a naš grad i njegovi stanovnici biće – višestruko oštećeni”, ocenio je Novaković.

Optužio je gradsku vlast da, “zarad prihoda”, od kojih će jedan deo “zasigurno” završiti u privatnim džepovima predstavnika vlasti, “neće prezati ni od toga da poplavama ugrozi Novi Sad i okolinu, da uništi prirodu, zelenu oazu našeg grada i izvrši do sada na ovim prostorima neviđen ekocid”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Vizura i cenzura
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga