Novaković (NS): Obalu Dunava u Novom Sadu branićemo i fizički

"Projekat Novi Sad na vodi ne sme i neće proći"

13. feb 2021

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je će, ukoliko bude potrebno, ta stranka obalu Dunava u Novom Sadu “braniti fizički” od namere gradskih vlasti da na jednom delu Dunava sagrade “Novi Sad na vodi”.

“Obalu Dunava branićemo fizički i spremni smo na borbu do kraja! Projekat Novi Sad na vodi ne sme i neće proći!”, poručio je Novaković u saopštenju za javnost.

On je dodao da namera kompanije “Milenijum tim” da privatizuje Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ predstavlja uvod u pokušaj da aktuelna vlast pribavi sve do sada nedostajuće a neophodne vodne dozvole za izgradnju “Novog Sada na vodi”, “Beograda na vodi”, izgradnje metroa u Beogradu, pa do beogradskog vodoizvorišta na Makišu.

“Potpuno je jasno da se predstojećom privatizacijom narušava i ugrožava mogućnost da kao država imamo stručnu instituciju za vodoprivredu, koja će odluke donositi nezavisno i objektivno, bez političkih i poslovnih pritisaka”, ocenio je Novaković.

On je dodao da je u planovima svih prethodnih gradskih uprava u Novom Sadu, obala Dunava, na potezu Ribarsko ostrvo – Mornarica – Brodogradilište – Kamenička ada – Šodroš imala je jasnu namenu za sport, rekreaciju i turizam.

“Aktuelna gradska vlast je prva koja ima plan da na tom delu priobalja omogući stanogradnju, protivno javnom interesu i međunarodnom, bezbednosnom i ekološkom problemu koji izaziva. Pritom, uopšte ne skrivaju koruptivni karakter namere, jer su na parceli privilegovane kompanije Galens predvideli mogućnost gradnje bloka zgrada od 20 spratova”, naveo je Novaković.

Novaković je bio gradonačelnik Novog Sada od 2000. do 2004. godne, nakon čega je veoma tesno izgubio izbore za gradonačelnika od tadašnje funkcionerke Srpske radikalne stranke Maje Gojković.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Čestitka
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga