- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Novaković (NS): Novim Sadom upravljaju Andrej Vučić i Zvonko Veselinović

Bivši predsednik Skupštine grada Novog Sada i sadašnji šef Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je da Novim Sadom upravljaju brat predsednika Srbije Andrej Vučić i biznismen sa severa Kosova Zvonko Veselinović, kao i da se taj grad pretvorio u „eldorado za kriminalce“.

Novaković je za nedeljnik „Vreme“ rekao da je „bezbednosna situacija u Novom Sadu katastrofalna“ i da je taj grad „reprezentativni primer za pranje novca kroz građevinske poduhvate“.

Komentarišući najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se država obračunati sa kriminalom u Novom Sadu, Novaković je rekao da je u pitanju „umirujuća poruka“ za građane tog grada koji su ogorčeni zbog rasta kriminala.

„Vučić pokušava da uputi umirujuću poruku. Ne verujem u njegovu iskrenost, jer on ne reaguje na muku građana, nego na istraživanje javnog mnjenja“, rekao je Novaković.

On je dodao da se Vučić nikada ne bori protiv kriminala nego „protiv onih delova kriminalnih struktura koje nije stavio pod svoju kontrolu“ i da „tako čisti prostor za kriminalne grupe koje su mu lojalne“.

„Vojvodinom se upravlja preko koordinatora koji su, po pravilu, članovi Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i koji, vojnički rečeno, duže određeni broj opština. Oni su hijerarhijski nadređeni predsednicima opština i gradonačelnicima, a njihov šef je Andrej Vučić“, rekao je Novaković.

On je dodao da su sve javne nabavke nameštene i da se „unapred zna koja firma i po kojoj ceni dobija posao, od toalet-papira do gradnje bulevara“.

„Mislim da je krajnje vreme da tužilaštvo i policija obrate pažnju na spregu i dosluh koji postoji između gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i kompanije Galens. Galens hara Novim Sadom“, istakao je Novaković.

On je rekao da ta firma „obrće milijarde“, a da „niko ne zna ko je stvarni vlasnik kapitala“.

„Za tu kompaniju ne postoje pravila. Regulacioni, odnosno urbanistički planovi se upodobljavaju njihovim potrebama“, istakao je Novaković i dodao da Novi Sad „polako postaje Galens-siti“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!