- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Novaković: Novosadska vlast zataškava nepravilnosti u izgradnji Promenade

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je prilikom izgradnje tržnog centra Promenada u Novom Sadu bilo nepravilnosti koje gradska vlast zataškava.

On je u pisanoj izjavi naveo da vandredni inspekcijski nadzor, koji je najavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, povodom „očitih“ propusta prilikom izgradnje tržog centra Promenada, još nije urađen, te da je, s obzirom da se datum otvaranja tog objekta približava, „očito“ reč o zataškavanju i prikrivanju nepravilnosti investitora u izgradnji objekta.

Novaković je postavio pitanje Vučeviću, zašto prilikom izvođenja radova nije poštovan projekat i ugradnja projektom predviđenih materijala, zašto prilikom ugradnje termoizolacionih materijala nije vođeno računa o stepenu protivpožarnosti i da li je preko površina krovova ugrađivana pvc membrana koja nije predviđena za ugradnju na navedenim površinama.

On je pitao zašto hidroizolacija temeljne ploče nije rađena, već tu funkciju obavlja 12 pumpi koje ispumpavaju i snižavaju nivo podzemnih voda čime se direktno stvaraju uslove za pojavu klizišta, preopterećuju sistem kanalizacionih odvoda, utiču na sleganje i pucanje ovog ali i susednih objekata, infrastrukture, ulica i bulevara.

Novakovića interesuje da li je i urušavanje pokretnih stepenica, koje može da se desi ponovo, bilo direktna posledica navedenih nepravilnosti.

On je na kraju upozorio i pitao – da li je potrebno da neko strada kako bi inspekcija počela da radi svoj posao ili je u pitanju protekcija stranog investitora.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!