Novaković: Jasno je da aktuelna vlast nije odustala od rušenja Spensa

"Novi Sad će imati budućnost tek kada Vučević i Vučić postanu prošlost".

09. okt 2018

Poverenik Narodne stranke za Novi Sad i bivši gradonačelnik Borislav Novaković ocenio je danas da je nakon objavljivanja poziva za izbor privatnog partnera u postupku privatizacije Spensa potpuno jasno da aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nije odustao od rušenja tog sportsko-poslovnog centra.

„Za razliku od prvobitne namere da Spens sruši odmah, ovaj put gradonačelnik je odlučio da Spens sruši u dva koraka. Prvi korak je privatizacija, a drugi korak je rušenje sportsko-poslovnog centra. Spens je u opasnosti, jer logika kapitala je neumoljiva – osloboditi se svih sadržaja i delatnosti koje ne donose profit. Nakon što se Spens privatizuje, novi vlasnik, može doneti odluku kako će upravljati Spensom. Ta odluka može biti da mu na tom mestu, u tim gabaritima i sa tom namenom uopšte ne treba sportski centar“, naveo je Novaković u pisanoj izjavi.

On je dodao da, kako se izrazio, „formalni gradonačelnik“ Vučević i „stvarni gradonačelnik“ Andrej Vučić treba da odgovore na pitanje kako je moguće da Novi Sad traži partnera za Spens, a zauzvrat nudi zemljište mnogostruko vrednije od ulaganja i šta znači da će investitoru za izgradnju novih sadržaja biti na raspolaganju i deo susedne parcele.

„Da li će novi partner moći da podigne hotel od 16 spratova a da zauzvrat investira u Spens sredstva kojima Novi Sad već raspolaže? Šta se dogodilo sa javno iznetim obećanjem gradonačelnika da će značajan deo sredstava ostvaren prodajom zemljišta za izgradnju tržnog centra Promenade biti uložen u investiciono održavanje Spensa? Šta ste do sada od tih sredstava uložili u Spens?“, upitao je Novaković.

Novaković je rekao da se boji da na ta pitanje neće stići odgovor i dodao da će Novi Sad imati budućnost tek kada Vučević i Vučić „postanu prošlost“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga