- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Novaković (DS): Nasilje neće zaustaviti proteste

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Nebojša Novaković zatražio je danas od novosadske policije i istražnih organa da u najkraćem roku rasvetle sve okolnosti pod kojim je u subotu uveče pretučen student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dejan Bagarić.

Novaković je posle posete povređenom mladiću i razgovora sa lekarima rekao novinarima ispred Kliničkog centra Vojvodine da je Bagarić posle ukazane pomoći u Urgentnom centru premešten na odeljenje neurohirurgije, gde je zadržan na daljem lečenju.

Mladi student, koji je jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu i aktivista Demokratske stranke, ima vidne povrede po glavi i telu, kao i naprsnuće nosne kosti, a zbog prirode povreda i sumnje da je u napadu zadobio i potres mozga, tokom dana će biti podvrgnut dodatnim pretragama, naveo je Novaković.

„Napad na našeg mladog kolegu i saborca nažalost nije izolovan incident. Organizatori i učesnici protesta već su napadnuti više puta samo u Novom Sadu. Moram, međutim, naglasiti da to nikog neće uplašiti i da će se protesti nastaviti. Nadam se da će već na sledećem protestu Dejan biti sa nama,“ rekao je Novaković. 

Preksinoć su pretučena i dvojica studenata i aktivisti organizacije „Krov nad glavom“, Marko Đelević i Mihajlo Nikolić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!