Novaković: Braća Vučić i gradonačelnik Vučević nameravaju da porobe Novi Sad

"Moramo stati na kraj ovoj kriminalnoj družini"

06. dec 2018

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Borislav Novaković optužio je večeras gradsku vlast u Novom Sadu da menja urbanističke planove grada na štetu građana Novog Sada „jer su braća Vučić i Miloš Vučević (gradonačelnik Novog Sada) kompaniji Galens obećali Kinesku četvrt, Brodogradilište, Mornaricu i Depresiju“.

„Postoji kompanija čije se ime izgovara šapatom, čije ime niko ne sme da izgovori, postoji kompanija koja pokušava da pokori i porobi ovaj grad. Ime te kompanije Galens. Sa kompanijom Galens u kriminalnoj vezi su Aleksandar Vučić, Andrej Vučić i Miloš Vučević“, istakao je Novaković na tribini „Kuda ide Novi Sad“organizovanoj ispred prostorija mesne zajednice „BoškoBuha“, na Limanu 2, na kojoj je izražen protest zbog izmena urbanističkog plana za novosadsko naselje Liman.

On je kazao da je ideja tih izmena da se maksimalizuje nečiji lični profit, te pozvao Novosađane da se tome usprotive jer će ostati bez parking mesta i zelenih površina.

Moramo stati na kraj ovoj kriminalnoj družini i ne dozvoliti joj da upropasti Liman“, poručio je on.

On je upozorio i da će opozicione stranke zajedno sa građanima organizovati demonstracije ukoliko Skupština grada legalizuje takve nove urbanističke planove, te da neće dozvoliti gradnju garaža na današnjim parkinzim i zelenim površinama na Limanu.

Savez za promene je tribinu organizovao pošto je pre nedelju dana u Skupštini Grada Novog Sada održana javna rasprava povodom urbanističkog plana generalne regulacije Limana, na kojoj je Javno preduzeće „Urbanizam“ predložilo Komisiji za planove Skupštine grada Novog Sada da odbaci više hiljada primedbi građana koji se protive planiranoj izgradnji javnih garaža, a nauštrb zelenila i parkinga.

Odbornik Demokratske stranke u novosadskom parlementu Stevan Filipović najavio je da će Savez za Srbiju iskoristiti sve institucionalne mogućnosti kako bi sprečio usvajanje tog urbanističkog plana.

On je podsetio da su gradske vladsti u više navrata odbacivali prigovore građana na uništavanje zelenih površina u različitim delovima grada, te da se u prethodnim godinama nisu poštovali najviši planski dokumenti koje je usvajala Skupština grada, a koji su definisali Liman kao završenu urbanističku celinu.

Nakon tribine, organizovana je protestna šetnja ulicama oko Limana 2, Bulevarom oslobođenja, pored TC Promenada, pa nazad do Mesne zajednice „Boško Buha“. Dvestotinak građana je učestvovalo u njoj, a tokom šetnje čule su se parole „Vučiću lopove“, „Slobodna Srbija“, „Vučiću puk’o si“ i „Ostavke“. Šetnja je prošla bez incidenata.

Dalibor Stupar (Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga