Novaković: Borba protiv fašizma nikada ne prestaje

"Svakoga dana trebamo da slavimo različitost, pokazujemo solidarnost i živimo stalno vodeći računa o drugima“

09. nov 2020

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Nebojša Novaković izjavio je povodom 9. novembra kada je 1938. počeo pogrom jevreja u Nemačkoj da je danas dan kada trebamo da se setimo svih stradalih koji su svoje živote položili da bismo mi danas bili slobodni.

„Njima u čast svakoga dana trebamo da slavimo različitost, pokazujemo solidarnost i živimo stalno vodeći računa o drugima“, naveo je Novaković u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, u danima „kada Srbija tone na listi demokratija u svetu, kada su ljudska prava ozbiljno ugrožena i kada režim Aleksandra Vučića pokušava da uguši svaku slobodnu misao, važnije je nego ikada da se setimo kakvu Srbiju želimo i za kakvu se Srbiju borimo“.

„Nažalost, danas su gotovo nedodirljivi upravo oni koji šire ideje suštinski utemeljene na fašizmu jer uživaju zaštitu, a vrlo često i direktnu podršku, onih koji su na vlasti. To ne sme da nas obeshrabri. Naša je dužnost da odbranimo ljudska prava svih naših sugrađana i to je misija od koje nikada nećemo odustati jer borba protiv fašizma nikada ne prestaje,“ poručio je Novaković.

Pogrom Jevreja širom Nemačke počeo je na današnji dan 1938. godine nasiljem na nemačkim ulicama, a u narednih nekoliko godina u logorima širom Evrope živote je izgubilo šest miliona muškaraca, žena i dece.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga