Novaković: Aleksandar Vučić tera investitore iz Novog Sada

"Nijedan ozbiljan investitor ne želi da bude predmet jeftine političke propagande"

26. apr 2020

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Borislav Novaković optužio je danas predsednika Srbije Aleksandara Vučića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da svojim izjavama “teraju” značajne investitore iz glavnog grada Vojvodine.

“Malo je reći da je ovo besramno i neodgovorno ponašanje Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića. Svaku načelnu zainteresovanost investitora oni prikazuju kao konačnu odluku. To nije način da se investicije privuku, nego je način da se one oteraju”, naveo je Novaković u saopštenju za javnost.

Dodao je da bi on, kao bivši gradonačelnik Novog Sada, voleo da američki investitori ne odustanu od investicije, jer će u vremenu koje dolazi borba za svako radno mesto biti mera odgovornosti i uspešnosti svake vlasti.

“Još jedna potencijalna investicija, ovog puta, američkih IT kompanija ‘Epic Games’ i ‘3letaral’, odlazi u nepovrat zbog neprofesionalnog i amaterskog ponašanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Mnogo je profesionalnih razloga zbog kojih nijedan ozbiljan investitor ne želi gromoglasno da najavljuje svoje investicije. Pogotovo ne želi da bude predmet jeftine političke propagande pre nego što donese konačnu odluku da investira, a upravo se to dogodilo sa novosadskim ‘investicijama’ od strane Vučića i Vučevića”, naveo je Novaković.

Dodao je da je prvo Vučević mesecima najavljivao dolazak tih IT kompanija i njihovu zainteresovanost za konkretne parcele, a potom je Vučić pre pet dana izjavio da uskoro sledi „jedna od najvećih, a možda i najboljih investicija koje smo imali u Srbiji, a biće verovatno vezana za Novi Sad“.

“Da bi nas, pre dva dana, u finišu ove komedije, gradonačelnik Novog Sada obavestio da je licitacija ‘odložena za mesec dana po molbi investitora’. Da cinizam bude veći, ovakav razvoj događaja, po gradonačelniku govori ‘da Epic Games i 3lateral nisu odustali od kupovine ove parcele’“, naveo je Novaković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga