Nova: Vučić u Novom Sadu prodaje maglu

Nijedan ozbiljan investitor neće investirati u zemlju gde nema vladavine prava

19. feb 2016

Gradski odbor Nove stranke u Novom Sadu ocenio je danas da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trećom posetom u poslednja dva meseca pokušava da kamuflira očiglednu činjenicu da Novi Sad ima najgoru i najnesposobniju vlast u svojoj istoriji.

Iz Vladine kancelarije za saradnju sa medijima najavljeno je da će Vučić danas posetiti objekat nekadašnje fabrike „Neobus“ u Novom Sadu i prisustvovati potpisivanju Ugovora o podsticajima između Ministarstva privrede i privrednog društva „Delphi Packard“ d.o.o. Novi Sad.

Nova stranka je u saopštenju navela da je predsednik Vlade prvo organizovao miting podrške samom sebi, zatim je došao da otvori metar zarđale pruge, a danas je upriličen „još jedan cirkus povodom“ svečanog otvaranja  radova na izgradnji Radne zone „Sever 4“, a da ne postoji ni projekat koji će po ugovoru  biti gotov 29. marta ove godine.

„Iskustvo sa ATP Vojvodina nam govori šta se dešava kada Vučićevi puleni zaključuju ugovore sa investitorima. Nažalost, ugovor sa kompanijom Lear će naneti  višestuko  veću štetu koju će opet platiti građani Novog Sada. Ovo je poslednja prilika korumpiranoj novosadskoj vlasti, pre nego što izgubi izbore, da uzme provizije od izvođača radova na nameštenim tenderima. Zato im se jako žuri da što pre uvedu izvođače i u tu svrhu će zaobilaziti procedure i koristiti ceo državni aparat. Već na tenderu za projektovanje su se suočili za Zahtevom za zaštitu prava ponuđača, ali je Komisija za zaštitu prava ponuđača u roku od par dana Zahtev odbila. Kako je Komisija ažurna u drugim slučajevima osetili su nesrećni  korisnici narodnih kuhinja u Beogradu“, piše u saopštenju Nove u Novom Sadu.

Ta stranka je istakla da je današnja poseta premijera „prodavanje magle“, te da se isto može očekivati još koji put u toku izborne kampanje.

„Do tada će njegov novosadski pripravnik otvarati točilicu, klupu sa tri drveta, igralište za pse i upisivati 16.000. dete u vrtić“, piše u saopštenju novosadske Nove.

Nova je upozorila i da nijedan ozbiljan investitor neće investirati u zemlju gde nema vladavine prava i gde su na vlasti korumpirani mediokriteti koji će ga reketirati.

„Doći će samo uz uslov da ima ekstra profit i otuda ovakve sulude subvencije od tri miliona dinara po radnom mestu koje plaćaju svi građani Srbije“, dodaje se u saopštenju te stranke.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga