Nova vlast u opštini Irig

Za novog predsednika izabran je Vladislav Ilkić iz LSV-a

28. jan 2015

Predsednik Skupštine Opštine Irig smenjen je na današnjoj sednici sazvanoj na inicijativu 12 odbornika iz redova Srpske napredne stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Socijalističke partije Srbije, a za novog predsednika izabran je Vladislav Ilkić iz LSV-a.

Sednica je počela vrlo burno, demokrate su se već na početku žalili na kršenje procedura i tražili prekid zasedanja, ali je nova vladajuća većina, koju sada čini 13 odbornika, izglasala dopunjen dnevni red, na kom se nalazi i razrešenje predsednika opštine Vladimira Petrovića.

Inače, demokrate su sa svojim koalicionim partnerima u skupštini imale većinu od 16 odbornika, a na sinoćnjem zasedanju opštinskog odbora te stranke, formirana je nova odbornička grupa od svega šest članova.

SNS na poslednjoj sednici Skupštine nije imao nijednog odbornika, a pre dve nedelje formirana je odbornička grupa od čak devet članova.

Za većinu u Skupštini opštine Irig, koju čini 20 odbornika, dovoljno je 11 glasova.

Međutim, demokrate kažu da su već pribavili mišljenje Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu o kršenju procedura, te će tražiti poništavanje odluka donetih na današnjem zasedanju.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga