Nova stranka: Zabrana izložbe Petričića i Koraksića slika ‘demokrature’ u Srbiji

"Apelujemo na građane Srbije da više ne žmure na primitivnost i bahaćenje moćnika iz vrha, koji će, ako već i nisu, sutra sigurno zakucati i na njihova vrata"

13. nov 2018

Nova stranka osudila je danas zabranu izložbe karikaturista Dušana Petričića i Predraga Koraksića u biblioteci u Lazarevcu i ocenila da je to „samo još jedan dokaz demokrature – karikature demokratije, u kojoj živimo“.

„Težnjom da uguši umetničke slobode, slobodu medija, mišljenja i govora, naprednjačka vlast korak po korak jasno vodi ka zatvaranju poslednjih kanala kritike, gaženju svih ljudskih prava i potpunom mraku totalitarizma“, piše u saopštenju.

Nova stranka je poručila i upozorila da „izražavajući solidarnost s vrsnim umetnicima čije su karikature jasna slika vlasti i vladanja Srpske napredne stranke, apelujemo na građane Srbije da više ne žmure na primitivnost i bahaćenje moćnika iz vrha, koji će, ako već i nisu, sutra sigurno zakucati i na njihova vrata“.

Nova stranka je pozvala Petričića i Koraksića da svoje karikature izlože u prostorijama centrale te stranke „gde će sa ponosom biti istaknute za sve građane“.

Pokret „Novi optimizam“ je saopštio ranije da su lokalne vlasti Lazarevca naredile uklanjanje karikatura Petričića i Koraksića iz prostorija biblioteke „Dimitrije Tucović“, gde je bila izložba „Karikature od naših života“.

Izložbu su organizovali ta biblioteka i udruženje „Novi Optimizam“ povodom Svetskog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, 9. novembra.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga