Nova stranka: Vučić pokušava da spreči miting u Zrenjaninu

Služba Laste izvestila je Novu stranku da neće moći da obezbedi ugovoreni autobus, jer je u kvaru

27. juna 2015

Nova stranka ocenila je da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pokušava da uguši svaki oblik opozicionog delovanja. U saopštenju te stranke navodi se da je Vučić ovog puta zloupotrebio Saobraćajno preduzeće „Lasta“, kako bi sprečio prisustvo članova Nove na današnjem mitingu demokratske opozicije u Zrenjaninu.

„Vučićeva vlada ne preza ni od čega kako bi onemogućila svojim političkim protivnicima, a i građanima, da javno izraze svoj stav. Kada svoj cilj ne postigne kontrolom medija, zabranama javnih skupova, postavljanjem barikada u vidu kamiona ili tramvaja, onda to čini preko premijeru bliskih preduzeća“, navodi se u saopštenju Nove.

U njemu se objašnjava da je ta stranka, kao suorganizator mitinga, za potrebe prevoza svojih članova iz Beograda dogovorila najam autobusa „Lastom“. Finansijske obaveze na osnovu dogovora, dodaje se, odmah su izmirene.

„Dan pred zakazani miting, uprkos unapred plaćenom računu, služba ‘Laste’ izvestila je Novu stranku da neće moći da obezbedi ugovoreni autobus, jer je u kvaru. Bez objašnjenja zbog čega se autobus u kvaru ne zameni bilo kojim drugim od skoro 800 koliko ih broji vozni park ovog preduzeća“, dodaje se u saopštenju Nove.

Ta stranka je ocenila da je to još jedan u nizu slučajeva koji dokazuje koliko Vučić ne može da se otrgne manirima kojima se podučio još kao ministar informisanja Miloševićeve klike.

„Očigledno duboko zabrinut zbog sve manjih mogućnosti da prikrije katastrofalne posledice svoje vlasti, ne libi se da zloupotrebi druge za svoje perfidne metode. Nova stranka upozorava da zarobljavanjem medija, institucija i preduzeća svojim sebičnim interesima, Vučić Srbiju sasvim izvesno vraća u mrak devedesetih, iz kojeg je i sam potekao“, poručuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga