Nova stranka: Vučević ponovo nanosi štetu budžetu Novog Sada

"Budžet grada kao izborni plen stranke"

02. juna 2017

Nova stranka optužila je gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da nanosi štetu gradskom budžetu finansiranjem privatne Novosadske televizije novcem iz gradske kase.

Ta stranka je saopštila da se iz odgovora gradskih vlasti koji su dobili po po zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja, vidi da je Novosadska televizija, koja je, kako navode, „privatizovana u septembru 2015. godine pod veoma sumnjivim okolnostima“, i za narednih godinu i po dana dobila besplatno na korišćenje ekskluzivni prostor u strogom centru grada veličine oko 500 kvadratnih metara.

Novosadska TV, gradU saopštenju se dodaje da se kao formalni razlog u dostavljenim dokumentima navodi to što „novosadska vlast predvođena Milošem Vučevićem nije stigla da zaključi ugovor o zakupu“.

 

„Suštinski je to finansiranje medija bliskih vlasti i nanošenje štete budžetu grada Novog Sada u procenjenom iznosu od preko dva miliona dinara. Ako se tome doda i isplaćenih 8,5 miliona Novosadskoj TV za prenos skupštinskih sednica mimo tendera, koristeći ‘rupu’ u Zakonu o javnim nabavkama, i 13 miliona državne pomoći, dobija se jasna slika koliko se novca građana daje za medij blizak Srpskoj naprednoj stranci“, ističe Nova stranka.

Novosadska TVDodaje se i da je Vučević već osuđen za nanetu štetu budžetu Novog Sada od 125 miliona dinara, ali da „on očigledno budžet grada doživljava kao izborni plen svoje stranke i tako se prema njemu i ophodi“.

„Da je drugačije, sigurno ne bi tolerisao da Novosadska TV, kao privatni medij, ostvari ekstra prihod na štetu građana čije bi on interese trebalo da zastupa“.

U saopštenju se ocenjuje da se istovremeno dok se nezavisni mediji bore da prežive jer ih kažnjavaju drakonskim kaznama i dok profesionalne novinare biju i stavljaju im mete na čelo, „mediji bliski režimu obilato dobijaju pomoć i protivzakonite privilegije“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga